Hier ben ik! : het verhaal van mijn leven. - Decanniere, Katelijne, ....-; Ponjaert-Kristoffersen, Ingrid, ....-; Theys, Ann, ....- (Brussel : ASP, 2011)
Hier ben ik ! Het verhaal van mijn leven is een doeboek voor kinderen tussen 6 en 14 jaar. Het is een boek dat kinderen uitnodigt om hun levensverhaal te vertellen. Een persoonlijk en uniek boek waarin het kind centraal staat. Indrukken, foto's, tekeningen, gevoelens, dromen, ... alles kan erin bewaard worden. Als kinderen meer te weten komen over zichzelf, hun gezin en familie, dan maakt dat hen sterker. Dat is waardevol voor ieder kind maar zeker voor kinderen die het op persoonlijk, familiaal, emotioneel gebied wat moeilijker hebben. Het is is een sprankelend, poëtisch en mooi geïllustreerd boek dat nóg mooier wordt door er samen in te bladeren, plakken, schrijven en tekenen. Een prachtig cadeauboek maar ook een persoonlijke 'schat' die de kinderen een hart onder de riem steekt en die ze heel lang zullen koesteren. Het is is een boek voor alle kinderen, maar ook voor hun begeleiders, leerkrachten, hulpverleners, ouders en al wie hen een warm hart toedraagt.
Keywords: Jeugdzorg