Herfst-expressie. - van Genabeek, Magalie, ....-; Eyckerman, Katrien, ....-; Horemans, Marleen, ....- (Sint-Niklaas : Abimo, 2007)
Herfst, een feest voor onze zintuigen: geuren, smaken, kleuren... Bladeren verkleuren prachtig van wijnrood tot diepgeel. Rozen hebben nog maar net hun kleurige, geurige bloemenpracht verloren of daar verschijnen de rozenbottels. Paddenstoelen, noten, bessen en druiven zijn klaar om gesmuld te worden. Eekhoorns verzamelen hun wintervoorraad. En hoe zit het met de kabouters? De mooie, warme zomer is voorbij, maar de herfst zet de natuur in vuur en vlam! Voor kleuters is er heel wat te ontdekken en te beleven in de herfst. Vallende blaadjes, herfstvruchten, wind en regen. In dit herfstboekje vindt de kleuterleidster een massa activiteiten, telkens in een thema verpakt. De klemtoon ligt op muzische vorming, maar ook taalactiviteiten, tellen en beweging komen aan bod. Liedjes, versjes en verhalen, knutselideen en kooksuggesties maken van Herfst-Expressie een klaterende bron van inspiratie voor dit kleurige seizoen. Voor de kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er bewegingsspelen, knutselactiviteiten en taalspelletjes, dansjes en dramaspelen. Werelddierendag, paddenstoelen en de vogeltrek zijn thema¹s die inspiratie bieden voor kunstexploratie, zingen en muziekbeleving. Buiten het muzische komen hier leergebieden als wereldorintatie, sociale vaardigheden en Nederlands aan bod. Alles sluit perfect aan bij ontwikkelingsdoelen en eindtermen. Met Herfst-Expressie heb je als leerkracht of jeugdbegeleider een schat aan ideen in handen om met kinderen een herfst lang zinvol en actief bezig te zijn!
Keywords: Herfst; Muzische vorming -- Basisonderwijs; Muzische vorming -- Kleuteronderwijs