BIBF codex : fundamentele wetgeving 2012. (Brussel : BIBF, 2012)
In de BIBF Codex 2011 vinden de boekhoudkundige en fiscale beroepsbeoefenaars alle relevante basiswetgeving die zij nodig hebben in hun dagdagelijkse beroepsactiviteit. Als naaste adviseur van de zelfstandige ondernemer, van andere vrije beroepsbeoefenaars en meer algemeen van elke KMO, is deze fundamentele wetgeving, gebundeld in dit professioneel wetboek van meer dan 1000 pagina's, dan ook een onmisbaar werkinstrument voor elke erkende boekhouder(-fiscalist). De erkende boekhouder(-fiscalist) vindt er de meest relevante wetgeving in terug betreffende volgende rechtsdomeinen: Directe belastingen (WIB, KBWIB, uitvoeringsbesluiten...) - Wetboek van met inkomsten gelijkgestelde belastingen - Indirecte belastingen (BTW wetboek + belangrijkste uitvoeringsbesluiten) - Boekhoudrecht - Vennootschapsrecht en VZW-wetgeving - Faillissementswet en wet continuïteit van de ondernemingen - Registratie- Hypotheek -en Griffierechten per gewest - Successierechten per gewest - Arbeidsovereenkomstenwet - Voornaamste wetgeving betreffende het BIBF . Bovendien is deze Codex BIBF de referentie voor elke stagiair BIBF en het enige wetboek dat hij mag gebruiken op het praktisch bekwaamheidsexamen dat de stage afsluit. Het wetboek op maat van de professionele boekhouder-fiscalist.
Keywords: Boekhouden; Recht -- België