Impulsboek techniek voor leerkrachten : bij leerlingen van 9 tot 12 jaar. - Duyvejonck, Gaby, 1938- (Sint-Niklaas : Abimo, 2011)
De auteur van dit boek heeft 20 jaar ervaring met techniek in het basisonderwijs en wil die delen met jou. Dit Impulsboek Techniek geeft jou als leerkracht het enthousiasme en de kracht om samen met de leerlingen met techniek aan de slag te gaan. Het boek helpt de passende technische leeromgeving te organiseren. Omdat leerlingen in techniek uitgedaagd willen worden en jij samen met hen naar realisaties en verrassende oplossingen zoekt, is dit impulsboek bijzonder geschikt als leidraad. De grote troeven van dit boek zijn dan ook: > De soepelheid van onderwerpen en inhouden die je als leerkracht zelf naar je hand kunt zetten; > De veelheid van suggesties die inpasbaar zijn in elke lesstijl en leeromgeving; > De actuele herkenbaarheid van de voorgestelde activiteiten waardoor de kinderen of leerlingen niet wereldvreemd bezig zijn; > De relaties die worden gelegd met andere leerdomeinen en waardoor techniek gentegreerd aan bod komt; > De verantwoording die in het boek aan de orde is bij items die op het eerste zicht de wenkbrauwen doen fronsen; > De mogelijkheden die geboden worden om techniek als team in het schoolwerkplan in te vullen; > De vele kansen die worden geschapen om allerlei waardevolle techniekwerkvormen in al hun variatie aan bod te laten komen: groeps- en partnerwerk, hoeken- en contractwerk, demonstratie en presentatie, rollen-en simulatiespel; verhalen, quiz. en je leert jouw kinderen de techniekrap zingen!
Losbladig
Keywords: Technologische opvoeding -- Basisonderwijs