Dit ei is van mij. - Meinderts, Koos, ....-; de Wolf, Alex, ....- (Wommelgem : Van In, 2011)
Haas vindt een ei dat uitgebroed moet worden. Het ei gaat van hand tot hand (Egel, Mol, meesjes, Eekhoorn, Kikker, Meerkoet), tot het bij zijn eigenares Kip terechtkomt. Iedereen die heeft helpen broeden, is getuige van het uitkomen van het ei: "Het is een kuikentje van ons!" Dit prentenboek bevat een eenvoudige verhaallijn met illustraties die daar naadloos bij aansluiten. Het geheel is doorspekt met (peuter)humor. De illustraties bevatten weinig details, zijn sfeervol en stralen rust uit. Er is gebruik gemaakt van aquarel en waterverf, voornamelijk in wat fletse natuurtinten. De verschillende verhaalfiguren staan, met het ei, centraal. Deze zijn steeds met een tamelijk brede, zwarte rand omlijnd. Emoties van verhaalfiguren worden duidelijk uitgebeeld. De tekst, op rijm, bestaat uit twee regels in het wit onder elke plaat en bevat veel dialoog. Het geheel is verzorgd en leest prettig voor. Moeilijke woorden komen voor, maar belemmeren het begrip niet, mede door de duidelijke illustraties. Dit boek is sterk in zijn eenvoud en kan thuis, op de peuterspeelzaal en in het kader van stimulering van spraaktaalontwikkeling (m.n. taalgebruik) gebruikt worden. Vanaf ca. 3 jaar.Op een mooie dag in mei, vond een haas een prachtige ei... Maar een ei uitbroeden, dat is voor een ongeduldig beest als Haas nog niet zo eenvoudig. Mol wil wel helpen, maar kan niet goed tegen de zon. Gelukkig komt er een mezenpaar langs, maar de meesjes krijgen lamme vleugels van dat grote ei! Egel, Kikker, Eekhoorn... allemaal proberen ze het ei van Haas uit te broeden. Uiteindelijk komt Kip net op tijd om haar verloren ei open te zien gaan, en heeft haar kuikentje ineens een heleboel ouders!
Leeftijd: 3+
Keywords: Eieren; Dieren