Meten en meetkunde. - Van Zanten, Marc, ....-; Van den Bergh, Jos, ....- (Amersfoort : ThiemeMeulenhoff, 2011)
Meten leer je vooral door het veel te doen. In dit boek daarom veel aandacht voor de praktijk. De meetprocedures en meetinstrumenten worden uitgelegd, maar ook onderwerpen als construeren, nauwkeurigheid en inzicht in het metriek stelsel komen aan bod. Dit boek gaat uit van een leerlijn die al bij de kleuters begint. Sterke balans theorie-praktijk. Talloze tips en voorbeelden. Sluit aan op individuele leerstijlen.
Keywords: Meetkunde -- Basisonderwijs; Meten; Wiskunde -- Didactiek; Wiskunde -- Kleuteronderwijs