Ik ben trots op je! : oplossingsgericht communiceren voor ouders en professionals. - Furman, Ben, ....-; Noort, Eline, ....- (Huizen : Pica, 2012)
In deze uitgave, gebaseerd op de principes van Kids' Skills, vertelt Ben Furman welke vaardigheden ouders en andere - al dan niet professionele - opvoeders, nodig hebben om oplossingsgericht te communiceren met kinderen. Met de zeer bruikbare hulpmiddelen, tips en sprekende voorbeelden in dit boek zal het contact tussen jou en het kind verbeteren, waardoor jullie op een positievere manier met elkaar leren omgaan. De onderwerpen die in vijf hoofdstukken aan de orde komen, zijn: > Complimenteren en aanmoedigen, het geven van positieve feedback. > Communiceren met kinderen in situaties waarin je iets van het kind wilt. > Het versterken van de samenwerking tussen volwassenen rondom het kind. > Niet denken in problemen, maar in vaardigheden die aangeleerd of verbeterd moeten worden. > Het kind coachen bij het nemen van verantwoordelijkheid voor zijn of haar daden. Het doel van deze uitgave is om de ouders en verzorgers meer zelfvertrouwen te geven in hun rol als opvoeder, en hen ervan te overtuigen dat opvoeden zowel inspirerend als heel leuk kan zijn. Ik ben trots op je! staat vol met praktijksituaties en voorbeelden van oplossingsgericht communiceren.
Keywords: Communicatie -- Kinderen; Opvoeding