Wie is toch die ander? : over interculturele en interreligieuze relaties wereldwijd - Verhelst, Thierry, ....- (Leuven : LannooCampus, 2012)
Interculturele relaties zorgen voor verwarring, maar bieden ook kansen voor wederzijdse beïnvloeding. Momenteel heerst er interculturele vijandelijkheid. Verhelst pleit voor een mentaliteitsverandering. Hij geeft uitleg over het mens- en wereldbeeld van verschillende culturen. (samenvatting) Maakt interculturaliteit de wereld van morgen? Is de houding van je gesluierde buurvrouw een doorn in je oog, maar ben je wel geboeid door de zin voor het sacrale in het Verre Oosten? Of vind je de gearrangeerde huwelijken in India een verschrikking, maar hou je wel van de Afrikaanse gastvrijheid? Dan is dit boek voor jou bestemd. Met Wie is toch die ander? leer je andere culturen begrijpen en waarderen. Je kunt ontsnappen aan onverstandige meningen, racisme en vernederende stereotiepen. Aan de hand van boeiende cases, ontdek je de verwarrende wereld van interculturele relaties en de kansen die wederzijdse, culturele beïnvloeding biedt. Het hangt immers van ons allen af of onze planeet gedoemd is tot een gewelddadige confrontatie tussen culturen en religies. Maar Thierry Verhelst is hoopvol. Hij gelooft dat een andere wereld wel degelijk mogelijk is en dat onze mentaliteit verandert. Wie is toch die ander? is een boek dat stemt tot nadenken.
Keywords: Cultuurverschillen; Godsdienst; Multiculturele samenleving