Handboek psychofarmacotherapie. - Dierick, Michel, ....-; Claes, Stephan, ....-; De Nayer, André, ....- (Gent : Academia Press, 2012)
Deze derde editie van het Handboek Psychofarmacotherapie bevat een grondige herziening van de bestaande data en aanvulling met meer recente wetenschappelijke gegevens en aanbevelingen. Het accent ligt op de farmacologische aspecten van de diverse aangehaalde farmaca en minder op de theoretische achtergrond van de ziektebeelden. Het gebruik van overzichtelijke schema's, beslissingsbomen en overzichtelijke tabellen werd aangemoedigd voor deze nieuwe editie. Naast evidence based literatuur, wordt ook gekeken naar eigen opinies of standpunten berustend op individuele ervaring (expert opinion). Er werden een aantal nieuwe hoofdstukken ingevoegd zoals de farmacologische benadering van ADHD en autisme, educatie in correct psychofarmacagebruik, ethiek van het voorschrijven, de toekomstperspectieven van de farmacogenetica, het interpreteren van onderzoek- en studieresultaten en een kort historisch overzicht van deze nog relatief jonge discipline.
Keywords: Psychofarmaca