De vlieger. - Misschaert, Inge, 1974-; Slegers, Yoeri, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2012)
Op school heeft Tessa iets vreemds gehoord: twee kinderen zijn verliefd op elkaar. Hoe weet je of je verliefd bent? Haar moeder vertelt dat je dan vlinders in je buik krijgt, overal kriebels, je niet meer eet en dat je in de ogen van je grote liefde verdrinkt. Tessa vindt het maar als een enge ziekte klinken en neemt direct goede voornemens om dit allemaal te voorkomen. Als er een nieuwe jongen op school komt, lukt haar dat niet helemaal. Eerste leesboekje met een vlot geschreven, humoristisch verhaal, met aan de doelgroep goed aangepast taalgebruik, AVI-E4. De hoofdpersoon, het meisje Tessa, neemt alles wat haar moeder heeft gezegd letterlijk en komt daardoor soms in situaties terecht waarin ze niet goed weet hoe ze moet reageren. De kinderlijke visie op verliefdheid wordt herkenbaar uitgewerkt. De kleurrijke, sfeervolle illustraties geven de emoties van het meisje duidelijk weer en vullen de tekst goed aan. Goed verzorgd boekje met een prettige, rustige bladspiegel. Vanaf ca. 7,5 jaarEen ludiek verhaal over een meisje dat de dingen iets te letterlijk neemt (7+, AVI 4). Als Tessa van haar mama hoort hoe je je voelt als je verliefd bent, wordt ze ongerust. Verliefdheid klinkt als een enge ziekte die Tessa nooit wil krijgen. Ze zet meteen een paar goede voornemens op papier: geen vlinders vangen, in niemands ogen kijken, niet in de buurt van vijvers komen,... Ze hoopt dat ze nu veilig is, maar dan komt er op school een nieuwe jongen...
Leeftijd: 6+
Keywords: Verliefd zijn