Een geschiedenis van België. - Deneckere, Gita, 1964-; De Paepe, Tom, 1981-; De Wever, Bruno, 1960- (Gent : Academia Press, 2012)
Sedert Henri Pirennes Histoire de Belgique (1900-1932) zijn en vele geschiedenissen van België geschreven. Dit boek verwerft zijn eigen plaats doordat het een diepgaande analyse koppelt aan een leesbare synthese. Het bundelt de inzichten uit het wetenschappelijjk onderzoek van de laatste decennia in een overzichtelijke en toegankelijke tekst. Met zorg gekozen illustraties geven een inkijk in veelkleurige en soms verassende gebeurtenissen en omstandigheden. het boek is gegroeid uit de colleges over geschiedenis van België die de auteurs verzorgen voor de eerstejaarsstudenten van de Universiteit Gent. Het kan beslist een ruimer publiek bekoren.
Keywords: België -- Geschiedenis