De magische wereld van Alzheimer : 25 tips voor meer begrip en tevredenheid. - Buijssen, H. P. J. (Huub), 1953- (Houten : Spectrum, 2011)
Mensen met dementie of alzheimer hebben behoeften en verlangens als iedereen, maar uiten ze alleen anders dan voorheen. Aan de hand van vaak persoonlijke ervaringen onthult Huub Buijssen, wiens beide ouders dement werden, welk rijk gevoelsleven schuilgaat achter vreemde uitspraken en lastige gedragingen van dementerende mensen. De auteur maakt ook duidelijk hoe verlangens en behoeftes van dementerenden en verzorgers kunnen botsen en hoe hier een uitweg in gevonden kan worden. Liefde en verlangen kan zich uiten in boosheid en agressiviteit, angst in ontkenning en claimend gedrag, verdriet in opschepperij. Huub Buijssen geeft praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en zorgen voor iemand met dementie lichter, aangenamer en vreugdevoller wordt. (flaptekst)
Keywords: Ziekte van Alzheimer