Samen terug naar vroeger. - Savonije, Gea, ....-; Wouda, Els, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2011)
In de ouderenzorg organiseert men regelmatig activiteiten om met ouderen terug in de tijd te gaan om herinneringen op te halen. Het doel hiervan is het gesprek aan te gaan over vroeger met de daarbij behorende belevingen en gevoelens. Dit boek biedt 35 toepasselijke en zeer gevarieerde onderwerpen over dit thema en is daarmee een praktische en creatieve inspiratiebron voor activiteitenbegeleiders. De activiteiten zijn op systematische wijze uitgewerkt en beschreven. Bij ieder onderwerp staan details vermeld over de voorbereidingstijd, de duur, de groepsgrootte, de begeleiding en het instapniveau van de oudere. De activiteiten zijn onderverdeeld in rubrieken, herkenbaar aan de eigen kleur. (flaptekst)
Keywords: Activiteitenbegeleiding -- Ouderen