Mindful analysis : methodiek voor begeleiding via internet. - Windrich, Mirjam, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2012)
Methodiek voor begeleiding via internet Mindful Analysis is coaching, counseling en therapie uitsluitend via internet. De communicatie verloopt via email, webcam of chat en de coach en de cliënt kennen elkaar niet persoonlijk. Dat online hulpverlening werkt, heeft onderzoek intussen ruimschoots aangetoond, maar hoe werkt het? En wat moet de professional die online wil coachen en begeleiden weten en kunnen om dit optimaal te kunnen doen? Daartoe is Mindful Analysis ontwikkeld. Een heldere methodiek voortkomend uit de psychologie, taalwetenschap, filosofie en oosterse inzichten. Maar vooral een methodiek die gebaseerd is op de jarenlange ervaring van de auteur met online coaching, waaruit blijkt dat alles wat je doet, volstrekt verandert als je het via internet doet. Aan de hand van theorie, praktijkvoorbeelden en oefeningen laat dit boek je zien hoe dat werkt.
Keywords: Hulpverlening -- Methodiek; Online hulpverlening