Eerst zien en dan... : impact techniques : of hoe je door enscenering de impact van je therapeutische interventies kunt verhogen. - Rogiers, Roland, 1951-; Van Den Abbeele, Dirk, 1971- (S.l. : Academia Press.)
Impacttherapie werd ontwikkeld door E. Jacobs en verder gepropageerd door Danie Beaulieu. Dit boek toont de waarde ervan aan voor therapeutische interventies. Het werken met metaforen en met beelden staat centraal. De auteurs schetsen aan de hand van hun eigen ervaring op welke wijze een effectieve behandeling kan worden opgestart. Het is een verhaal van vallen en opstaan, zo blijkt. In een eerste deel van het boek schetsen en onderbouwen de auteurs het theoretische kader. In het tweede deel komen de cases aan bod (de zogenaamde vignetten). Titels zoals Handen die grijpen,Vraag het Zandar, Er zit meer in een fruitella dan je denkt, Hoe bescherm je een gescheurde beker? . maken de theorie meteen concreet. Het boek sluit af met enkele algemene bedenkingen. Een verfrissend boek dat uitnodigt en uitdaagt, met een ongemeen sterke visuele voorstelling.
Keywords: Psychotherapie