de chemie van het coachen. - Caekenberghe, Roos, ....-; Theunis, Marijke, ....- (Mechelen : Kluwer, 2011)
In dit boek gaan Roos Van Caekenberghe en Marijke Theunis op zoek naar de succesfactoren van coaching in organisaties. Ze integreren de hedendaagse kennis en hun ervaring rond coaching tot een nieuw, inzichtelijk en visueel totaalconcept. Net als in de chemie gaat coachen over het leggen van de juiste verbindingen. Tussen coach en coachee, coach en organisatie, doen en zijn, proces en inhoud, intentie en resultaat. Hoe breng je de ideale ingrediënten samen? Wat moet je doen om ze optimaal op elkaar te laten inwerken? En hoe bereik je het beoogde resultaat? 'Chemie van het coachen' toont hoe je tot geïnspireerd en trefzeker coachen komt. Dit toegankelijk, maar stevig onderbouwde boek helpt je op weg om het beste uit de coachee te halen en uit jezelf. De vele voorbeelden en getuigenissen van opdrachtgevers, coaches en coachees bewijzen dat de chemie werkt.
Keywords: Coaching -- Management