E-health in de praktijk : handreiking voor iedereen die wil kennismaken of starten met e-health. - Timmer, Saskia, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2011)
Dit boek beschrijft het brede scala van e-health mogelijkheden in de gehele gezondheidszorg. Vanuit alle zorgsectoren wordt in beeld gebracht wat e-health is en welke invloed dit heeft op de gezondheidszorg, de patiënt, de zorgverlener en de zorgorganisatie. Implementatie consequenties staan beschreven evenals tips voor starters. Het boek verbindt kennis over e-health, empowerment en duurzame gezondheidszorg. Naast theoretische kennis bevat het praktijkvoorbeelden. Een boek voor iedereen die meer wil weten over e-health of er mee wil starten. Het boek biedt offline kennis, in combinatie met online kennis: op de website zijn een forum en kennissite te vinden voor wie meer wil weten over e-health. "Dit boek laat duidelijk zien welke ongekende mogelijkheden en verbeteringen in de zorg we kunnen realiseren door de inzet van e-health, de komende 5 jaar zal in het teken staan van het zoeken naar de balans tussen e-health als "tool" en "doel". Dit boek helpt daar zonder meer bij.
Keywords: ICT -- Gezondheidszorg