Beeldkwaliteitplan : Open School. (Brussel : Politeia, 2010)
Op verschillende plaatsen in Vlaanderen combineert het GO! nieuwe schoolgebouwen met woningen en een kinderdagverblijf. De school wordt een vlot toegankelijke en multifunctionele ruimte waar alle buurtbewoners welkom zijn. We lanceren tegelijk een nieuw leerconcept en een nieuw bouwconcept. Want de open school is meer dan een gebouw: de open school is niet 'mijn' school maar 'onze' school. Dit beeldkwaliteitplan visualiseert de mogelijkheden van enkele concrete cases. Wonen in, op en rond de school heeft tal van voordelen, voor de school en voor de buurtbewoners. Het beeldkwaliteitplan toont ons hoe de school van de toekomst er kan uitzien, met de nodige zin voor realiteit en oog voor een goede samenwerking tussen verschillende actoren. Dit beeldkwaliteitplan toont de mogelijke kwaliteiten van de nieuwe schoolomgeving en reikt een toetsingskader aan. En bovenal wil het GO! de discussie aanzwengelen over het beste van drie werelden: 'school, wonen en architectuur'
Keywords: Architectuur; Kwaliteitssystemen; Leeromgeving; Scholen -- Architectuur