Media en publiek - de Boer, Connie, 1951-; Brennecke, Swantje, ....- (Amsterdam : Boom, 2009)
Ondervinden kinderen last van veel televisiekijken? Heeft een mediaboodschap invloed op het gedrag of de meningsvorming van mensen? Waarom en waarvoor gebruiken we de media? Niet alleen sociale wetenschappers, maar ook politici, opvoeders en anderen hebben zich de afgelopen decennia steeds meer beziggehouden met deze vragen. In media en publiek worden de belangrijkste theorieën besproken die binnnen communicatiewetenschap gangbaar zijn en betrekking hebben op de werking van de media. Veel van deze theorieën zijn gericht op het verklaren van effecten van de media op het publiek. Daarnaast worden ook theorieën besproken die de relatie tussen media en publiek meer vanuit het standpunt van het publiek bekijken en het mediagebruik proberen te verklaren.De wereld van de communicatie verandert razendsnel. Deze zesde druk is geheel herzien en geactulaliseerd. Ook is er een hoofdstuk over informatieverwerkingsprocessen toegevoegd.
Keywords: Communicatiewetenschappen; Media en maatschappij; Mediagebruik; Publieke opinie en media