Creatief en betrokken vergaderen : twee gouden regels en zeven gewoonten. - van der Laan, Ruben, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2012)
Creatief en betrokken vergaderen gaat over vergaderen. Maar het gaat vooral over veel meer dan dat: over hoe vergaderen daadwerkelijk uw organisatie kan helpen om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te kunnen. Creativiteit, betrokkenheid en flexibiliteit zijn daarbij sleutelwoorden. En dat vraagt om een nieuwe manier van vergaderen. Met simpele tips zoals de Taartenschijfmethode (om snel een agenda te maken) tot diepgaande werkvormen als Open Space, leert u meer ideeën, meer betrokkenheid en meer impact uit uw vergaderingen te halen. Om daarmee minder of zelfs helemaal niet meer te hoeven vergaderen. Een beknopt en helder boek over effectief vergaderen. De auteur biedt met dit boekje handvatten voor vergaderen in de 21ste eeuw. Hij stelt dat in veel organisaties een 'vergadercultuur' heerst die niet meer past bij een steeds complexere wereld. Hij pleit voor creatief en betrokken vergaderen en daarvoor heeft hij 'Twee Gouden Regels en Zeven Gewoonten' ontwikkeld, waarmee een groep mensen in een organisatie productiever zou kunnen worden. Vervolgens presenteert de auteur tien vergader- en discussiewerkvormen (inclusief literatuurverwijzing voor uitgebreidere informatie over de betreffende werkvormen). Bij elke werkvorm wordt duidelijk gemaakt wat het doel is en hoe de werkvorm gehanteerd kan worden.
Keywords: Vergadertechnieken