Actief leren. - Hohmann, Mary, ....-; Weikart, David P., ....- (Utrecht : ThiemeMeulenhoff, 2007)
Actief Leren is een handboek voor leidsters en leerkrachten die met peuters en kleuters werken, voor studenten en voor belangstellende ouders. Actief Leren beschrijft een educatieve methode voor peuters en kleuters, gebaseerd op de Amerikaanse methode High/Scope. De methode (in Nederland bekend onder de naam Kaleidoscoop) gaat ervan uit dat kinderen kennis verwerven en vaardigheden ontwikkelen door actief betrokken te zijn bij de wereld om hen heen. Basis voor het handelen van leerkrachten en leidsters zijn een rijke speelleeromgeving, een vaste dagindeling en observaties. De sleutelervaringen bieden een kader voor de cognitieve, creatieve, sociaal-emotionele en lichamelijke ontwikkeling van de kinderen. Ook is er aandacht voor de contacten met ouders en de omgang met collega's.
Eerder verschenen o.d.t.: Actief leren : handboek voor begeleiders en leerkrachten van jonge kinderen.
Keywords: Kleuteronderwijs -- Didactiek; Opvoeding; Opvoedingsondersteuning -- Kinderopvang; Spelend leren