Outdoor animator : [algemene] theorie en opdrachten. - Jansen, Els, ....-; Hoogstraten-Jansen, Hanneke, ....-; Veenvliet-Snippe, Liesbeth, ....- (Meppel : Edu'Actief, 2009)
Naast kennis van verschillende outdooractiviteiten is het ook belangrijk dat je als outdoor animator over allerlei algemene vaardigheden en competenties beschikt. Als outdoor animator ben je veel in contact met mensen. Je begeleidt groepen mensen bij verschillende activiteiten. Wat moet je doen als een deelnemer tijdens een mountainbiketocht hard komt te vallen en een flinke schaafwond op zijn knie heeft? Je hebt een aanvraag gekregen voor een offerte voor een kinderfeestje. Wat ga je organiseren en aan welke veiligheidseisen moet je denken? Kun je wel of niet met je groep naar buiten gaan terwijl er onweer op komst is? Wat zijn de alternatieven? In het theorieboek vind je antwoorden op al je vragen. De opdrachten bestaan uit: inleiding, beginsituatie, planning, opdrachten (zowel theoretische als praktijkgerichte opdrachten), activiteiten en reflectie & evaluatie.
Dl. [1]: Theorie - Dl.[2]: Opdrachten.
Keywords: Sport -- Didactiek; Sportinstructeur