Outdoor animator : [specifieke] theorie en activiteiten. (Meppel : Edu'Actief, 2009)
Deze uitgave is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland (VeBON). Om outdoor animator te worden heeft de VeBON vijf activiteiten verplicht gesteld: Mountainbiken/ATB Kajakken en kanon op vlak- en licht stromend water Toprope klimmen Hand- en kruisboogschieten Orintatie en navigatie. Bovenstaande vijf activiteiten zijn gebundeld in dit boek. Naast de vijf verplichte activiteiten moet de leerling nog twee verdiepings- of verbredingsmodules kiezen om outdoor animator te worden. De leerling heeft de keuze uit de volgende keuzemodules: Speleologie en canyoning Voorklimmen Funbuilding en training & development Kajakken WW II en III Raften en hydrospeed Module Rope Adventure Module Skin. Wanneer de vijf verplichte activiteiten en de twee keuzemodules naar behoren zijn afgerond, ontvangt de leerling het VeBON-diploma. Met dit diploma kan de outdoor animator aan het werk in de outdoorsector. Dit pakket bestaat uit een theorie- en opdrachtenboek. Alle modules in het theorieboek hebben dezelfde opbouw. Hoofdstuk 1 Geschiedenis en disciplines Hoofdstuk 2 Materiaalkennis Hoofdstuk 3 Basistechniek en eigen vaardigheid Hoofdstuk 4 Veiligheid Hoofdstuk 5 Met een groep. De opdrachten bestaan uit: inleiding, beginsituatie, planning, opdrachten (zowel theoretische als praktijkgerichte opdrachten), activiteiten en reflectie & evaluatie.
Dl. [1]: Theorie - Dl.[2]: Opdrachten.
Keywords: Sport -- Didactiek; Sportinstructeur