Mijn tweede Van Dale luisterwoordenboek : verhaaltjes en versjes. - Letterie, Martine, ....-; Gerritsen, Paula, ....-; Sluyzer, Betty, 1953- (Utrecht : Van Dale Lexicografie, 2008)
Mijn tweede Van Dale Luisterwoordenboek is een aanvulling op Mijn tweede Van Dale, het voorleeswoordenboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar het kan ook los daarvan gebruikt worden. Dit luisterwoordenboek bevat een cd met een selectie van de 1000 abstracte en moeilijk uit te leggen begrippen uit Mijn tweede Van Dale. De verhaaltjes, de versjes, de definities en de vragen prikkelen de fantasie, stimuleren de taal en ontwikkeling en vergroten de woordenschat en het plezier in taal. Mijn tweede Van Dale Luisterwoordenboek is leuk om naar te luisteren en leerzaam. Het bavat: een aanstekelijk meezingliedje aan het begin van de cd; 50 grappige en informatieve verhaaltjes en versjes over 150 moeilijk uit te leggen begrippen, op alfabetische volgorde; definities bij elke verhaaltje; leuke vragen om over na te denken; verhaaltjes en versjes, over dieren, opa's, kinderen, ridders, prinsessen en piraten en nog veel meer; voorgelezen door de auteurs; achtergrondgeluiden die de verhaaltjes een hoorspelkarakter
Geven. Een luisterboek (cd, speelduur 70 minuten) met 55 verhalen en gedichten uit 'Mijn tweede Van Dale Voorleeswoordenboek'*, voorafgegaan door een liedje. Behalve van de letters q, ij en x worden van elke letter uit het alfabet een of twee verhaaltjes of een gedicht voorgelezen. Begrippen als besmettelijk, onweer en zindelijk worden hierin uitgelegd. Iedere track begint met het noemen van het begrip en de omschrijving ervan. Daarna volgt een verhaaltje of gedichtje waarin het begrip voorkomt. Ze worden op een leuke en aantrekkelijke manier verteld, waarbij ook vragen aan de luisteraar worden gesteld. In het boek staan illustraties, die betrekking hebben op de verhalen. Op iedere pagina staan twee pentekeningen, ingekleurd met aquarelverf. De bedoeling is om aandacht te besteden aan abstracte en moeilijk uit te leggen woorden uit het woordenboek. Zo wordt de woordenschat vergroot en de taal- en denkontwikkeling gestimuleerd. Het boek heeft zonder de cd geen functie. In de
Inhoudsopgave : staan het
Trefwoord, de hoofdpersonen in het verhaaltje en de lengte van het fragment.
Leeftijd: 4+
Keywords: Nederlands -- Beeldwoordenboeken; Taalverwerving -- Kleuters