Eerste hulp bij sportongevallen. - Cleymans, An, ....-; Meeremans, Leen, ....-; Swyngedouw, Kim, ....- (Mechelen : Vormingsinstituut Rode Kruis Vlaanderen, 2009)
Sporten is leuk en gezond. Toch lopen heel wat sporters vroeg of laat wel eens een blessure op: een verstuikte enkel bij het tenissen, pijnlijke blaren tijdens een trektocht, ... gelukkig kan je als (jeugd)sportbegeleider met een goede kennis van eerstehulpverlening heel wat ongemakken bij je sporters beperken. Maar ook als sporter heb je er alle belang bij om eerste hulp te kennen. In dit boekje leer je hoe je eerste hulp kan verlenen bij typische sportletsels. Tal van eerstehulptips, evenals handige verband- en transporttechnieken worden besproken. Bovendien bevat het boekje ook heel wat preventietips om sportblessures te voorkomen of in te dijken.
Keywords: EHBO; Sportongevallen