Internationale handels- en betalingstechnieken : handboek. - Lombaert, Lieve, ....-; Walters, Beatrijs, 1948- (Berchem : De Boeck, 2012)
Internationale handels- en betalingstechnieken is een basiswerk dat studenten wegwijs maakt in de boeiende wereld van de internationale handel en logistiek. De inhoud en structuur zijn volledig afgestemd op het praktijkgericht en zelfsturend onderwijs in opleidingen van de professionele bachelor. In het handboek verwerft de student inzicht in de belangrijkste begrippen en verrichtingen van de buitenlandse handel. Daarbij komen o.a. de verschillende export- en importverrichtingen, de Incoterms 2000 en de gloednieuwe Incoterms ® 2010, de rol van de tussenpersonen, de vervoersdocumenten en de internationale betalingstechnieken aan bod. Elk hoofdstuk heeft volgende duidelijke indeling: > theorie > oefentraject > zelfevaluatie De tekst wordt gellustreerd met cijfermateriaal, schema's en afbeeldingen. Het caseboek biedt de mogelijkheid tot groeps- en duo-leren en geeft de student de kans om de voeling met de praktijk te toetsen door een aantal export- en importcases te analyseren. Er wordt gewerkt met de rele (vervoers)documenten uit de internationale handel.
Keywords: Internationaal betalingsverkeer