Woorden in prenten : prentenboeken in het NT2-onderwijs. - Coenen, Josée, ....-; Heijdenrijk, Marije, ....-; Noordermeer, Rita, ....-; Nout, Marion, ....- (Vlissingen : Bazalt, 2012)
Woorden in Prenten is een praktische handleiding voor het woordenschatonderwijs en is bedoeld voor leerkrachten die lesgeven aan anderstalige en taalzwakke kinderen in het kleuteronderwijs. De uitgave bevat een vereenvoudigde tekst van bekende prentenboeken. Deze teksten vormen de basis van de woordenschatlessen. Het boek bevat in totaal vijftig woordenschatlessen, vijf per prentenboek. Deze lessen bestaan uit het aanbieden van inhoudswoorden en functiewoorden op een heldere en duidelijke manier, gevolgd door allerlei verwerkingsoefeningen en teken- en handvaardigheidactiviteiten. Met Woorden in Prenten breidt het anderstalige kind zijn Nederlandse woordenschat op een prettige, natuurlijke manier uit met 750 tot 800 woorden. Woorden in Prenten, deel 1 en 2 bestaan uit: twee handleidingen met concrete beschrijvingen van de lessen, foto's van de lessen, twee cd's met de ingesproken vereenvoudigde teksten, twee cd-roms met onder meer overzichten van de woorden, voorbeeldtekeningen, lesrooster en evaluatieformulieren.
Keywords: Nederlands voor anderstaligen -- Didactiek; Nederlandse woordenschat; Prentenboeken -- Kleuters