Outdoor animator : module rope adventure : theorie en opdrachten. - Petersen, Arnold, ....-; Bakker, Anita, ....-; Sporry, Steffen, ....- (Meppel : Edu'Actief, 2009)
Rope adventure is een van de keuzeactiviteiten van Outdoor animator. Rope adventure is de verzamelnaam van een aantal activiteiten: challengeparcours (high en low ropes), toggle, abseilen en via ferrata. Al deze activiteiten hebben met elkaar gemeen dat er touwen bij te pas komen en dat er op hoogte gewerkt wordt. De deelnemers moeten dus gezekerd worden. De kennis die de outdoor animator in deze module verzamelt, is erop gericht dat de outdoor animator basisinstructies kan gaan geven aan de deelnemers.
Keywords: Bergsport; Klimsport; Rope adventure