Grondslagen van de ergotherapie - le Granse, Mieke, ....-; Kinébanian, Astrid, 1943-; van Hartingsveldt, Margo, ....- (Amsterdam : Reed Business, 2012)
Grondslagen van de ergotherapie is een onmisbaar standaardwerk voor het ergotherapieonderwijs en voor ergotherapeuten in de praktijk. In Nederland zowel als in Vlaanderen wordt het op alle opleidingen gebruikt. De opzet van deze geheel herziene derde druk is grotendeels hetzelfde gebleven. Het boek is opgebouwd uit vier delen. Deel 1 beschrijft de historische ontwikkeling, de juriische en maatschappelijke positie van het beroep in Nederland en Vlaanderen, de internationale context en het kennisdomein van de ergotherapie. Deel 2 gaat in op de kernelementne van de ergotherapie en de professie van ergotheratpeut. Deel 3 bevat veelgebruikte inhouds- en procesmodellen Deel 4 gaat in op de praktische toepassing van ergotherapie.De redactie van Grondslagen van de ergotherapie bestaat uit Mieke le Granse MSc, margo van Hartingsveldt MSc en drs. Astrid Kinébania. Mieke le Granse is docent ergotherapie en coördinator van de bacheloropleiding door Duitse ergotherapeuten aan Zuyd Hogeschool, Heerlen. Margo van Hartingsveldt is opleidingsmanager ergotherapie en programmaleider onderzoek Participatie & Omgeving aan de Hogeschool van Amsterdam. Astrid Kinébanian is gepensioneerd en was werkzaam als docent ergotherapie en directeur European Master of Science in Occupational Therapy, Hogeschool van Amsterdam.Aan deze derde druk werkten 44 auteurs, uit Nederland en Vlaanderen, mee. Zij zijn werkzaam in verschillende praktijkcontexten, onderzoeksnetwerken en/of hogescholen. Grondslagen van de ergotherapie biedt hierdoor een rijke afspiegeling van de opvattingen en ideeën over ergotherapie en geeft zo het discours over de inhoud van het beroep weer een nieuwe impuls.
Keywords: Ergotherapie