Contact! : actief tweede taal leren. - Copper, Jannie, ....-; High, Julie, ....-; Knijnenburg, Ingrid, ....-; Van Elsäcker-Bok, Willy, 1951- (Vlissingen : Bazalt, 2007)
Contact, vooral veel contact. Daar gaat het om bij het leren van een taal. Contact thuis, maar zeker ook contact op school, met leraren en met groepsgenoten. Dat geldt niet alleen voor het leren van de moedertaal, maar ook voor het leren van een tweede taal. Bij het werken met Contact! worden situaties met interactie gestimuleerd en gecreëerd. Niet alleen de kwantiteit, maar vooral ook de kwaliteit staat centraal, door veel gevarieerde taalgebruiksituaties en een scala aan betekenisvolle en motiverende activiteiten. Dat is wat deze werkwijze onderscheidend maakt. Bij Contact! wordt gebruik gemaakt van de principes en gestructureerde werkvormen van Structureel Coöperatief Leren en Meervoudige Intelligentie. Ook de uitgangspunten van Interactief Taalonderwijs zijn verweven in de activiteiten die in het boek beschreven zijn.
Keywords: Nederlands voor anderstaligen -- Didactiek; Taalverwerving; Vreemde-talenonderwijs.