De startersgids. : de basis voor elke startende en jonge ondernemer - Verhamme, Michiel, ....-; Horemans, Filip, ....- (Brussel : Minerva, 2012)
Je start je eigen onderneming. Klanten zijn enthousiast over je aanpak. Je gedrevenheid heeft succes. Zo trek je weer nieuwe klanten aan. Al gauw heb je meer mensen nodig. Je bedrijf raakt in een stroomversnelling. En op een mooie dag komt die magische grens van 1 miljoen in zciht. hoe zorg je nu dat je financiële administratie op orde blijft?
1. een zaak starten een hele onderneming - 2. uw ondernemingsplan - 3. financiering en steunmaatregelen - 4. startersformaliteiten en -vergunningen - 5. sociaal statuut en verzekeringen - 6. juridische vorm van de onderneming - 7. uw boekhouding en facturen - 8. btw en belastingen - 9. milieu en ruimtelijke ordening - 10. handelshuur - 11. handelsreglementering - 12. personeelsbeleid in uw zaak - 13. samen sterker als ondernemer of vrije beroeper? - 14. starten door overname - 15. internationaal ondernemen - 16. creativiteit en innovatie in uw onderneming - 17. de naam van uw zaak en de intellectuele eigendom beschermen - 18. verkoop, reclame en marketing - 19. ict en uw onderneming
Keywords: Management; Ondernemen; Zelfstandigen