Spel en bewegen in de groep. - Savonije, Gea, ....-; Wouda, Els, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2011)
Bewegen is gezond en het draagt bij aan de vitaliteit van ouderen. iedereen kan het, zittend of staand, vanuit de rolstoel of achter de rollator. Een ander soort training biedt het spel van vraag en antwoord; Deze vorm van hersengymnastie, het meedoen aan gezelschapspellen, is een prima middel om sociale contacten te stimuleren. Het voorkomt eenzaamheid, sociaal isolement. Dit boek biedt 37 toepasselijke en zeer gevarieerde onderwerpen over dit theam en is daarmee een praktische en creatieve inspiratiebron voor activiteitenbegeleiders. De activiteiten zijn op systematische wijze uitgewerkt en beschreven. Bij ieder onderwerp staan details vermeld over de voorbereidingstijd, de duur, de groepsgrootte, de begeleiding en het instapniveau van de ouderen. met aanpassingen zijn de activiteiten toegankelijk voor alle niveaus en mogelijkheden van ouderen.
Keywords: Activiteitenbegeleiding -- Ouderen