Seksuele voorlichting : 7-9 jaar. - Verdoux, Christiane, ....-; Cohen, Jean, 1929-2007; Héliot, Eric, ....-; Kahn-Nathan, Jacqueline, ....-; Nagel-Peters, Hilde, ....- (Aartselaar : Deltas, 2009)
Kinderen van 7 tot 9 jaar weten al het een en ander over de voortplanting, maar hebben nog veel vragen die ze niet altijd durven stellen. In dit boek kunt u samen met uw kind kennismaken met de tweeling Robbe en Emma. Hun tante is zwanger en de tweeling wil er alles over weten. Het verhaal wordt helder en zonder omwegen uitgelegd in een aangename stijl. Bovendien maken veel tekeningen de uitleg compleet. Dit boek is bedoeld voor de hele familie. Klein en groot kunnen het raadplegen. Zo kan een gesprek over het moeilijke onderwerp van seksualiteit in gang gezet of ondersteund worden. In dit informatieve boek wordt uitleg gegeven over de verschillen tussen mannen en vrouwen, seksuele voortplanting bij mensen, dieren (honden en kippen) en planten, de groei en geboorte van een baby, borstvoeding, de ontwikkelingen tijdens de puberteit, voorbehoedsmiddelen en het ontstaan van tweelingen. Al deze onderwerpen worden aan een tweeling van zeven jaar in verhaalvorm summier uitgelegd/aangestipt. Het boek is bedoeld om in het gezin het gesprek over seksualiteit in gang te zetten en te ondersteunen. Met verklarende woordenlijst achterin. Onder begeleiding vanaf ca. 7 t/m 10 jaar. Er is een voorloper voor kinderen van 4-6 jaar 'Allereerste infoboek seksuele voorlichting' van Isabelle Fougère
Keywords: Seksuele opvoeding