Kleuter-wijs : liedbundel voor kinderen van 3-7 jaar. - Bijsterveld, Elleke, ....-; Haverkort, Frans, 1959-; Noordam, Lieuwe, ....-; Van Aken, Marleen, ....-; van Gestel, Margré, ....-; van der Lei, Rinze, 1949- (Born : SMV, 2008)
Uitgave van de Stichting ter bevordering van de Muzikale Vorming met 150 liedjes voor peuters en kleuters. De liedjes zijn gegroepeerd naar thema of doelgroep. Zo is er een sectie met bewegingsliedjes voor peuters, een sectie met onderwerpen uit het dagelijks leven (wakker worden, het lichaam, geheimen, ik en jij), een hoofdstuk jaarkring (lente, zomer, kerst, feest), liedjes over dieren en spelliedjes voor jonge kinderen. Naast oude bekende liedjes is er heel veel aandacht voor de nieuwere ingeburgerde liedjes. Bij ieder liedje speltips en aanwijzingen ten behoeve van het aanleren. Fris uitgegeven boek met veel kleurenillustraties. Voor gebruik op school, kinderdagverblijf maar ook zeker geschikt voor thuis. Met een dubbel-cd, waarop alle liedjes worden voorgezongen en een dubbel-cd met meezingversies.
Keywords: Kleuterliedjes; Muzikale vorming -- Kleuteronderwijs