Beestig China : vijf jaar VRT-correspondent in een nieuwe grootmacht. - Van De Weghe, Tom, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2012)
In 2007 streek Tom Van de Weghe (1975, Gent) als VRT-correspondent neer in China. Vanaf begin 2013 verhuist hij naar de Verenigde Staten, zijn nieuwe werkplek. In dit boek blikt Tom Van de Weghe terug op vijf jaar China via het verhaal van zijn eigen belevenissen met vrouw en kinderen én via twaalf portretten gelinkt aan de Chinese dierenriem: kunstenaar Ai Weiwei, de oudste dissident, een jonge communiste, een vrouw die haar zoon verloor op Tiananmen... De auteur nam zelf de schitterende foto's di ealle verhalen rijkelijk illustreren. Samen krijg je zo een omvangrijk beeld van het echte China: de zeden en gebruiken, de politiek en de economie, de geschiedenis en de toekomst, de mensen en het dagelijkse leven. Dankzij dit boek leer je deze nieuwe wereldmacht kennen als nooit tevoren.
Keywords: China; Reizen -- China