Het gebruik van wiskunde in de Islam. - Bouwman, Natasja, ....-; Kalle, Charlene, ....- (Utrecht : Epsilon, 2009)
De Islam kent een aantal regels waaraan moslims zich moeten houden. Zo moet een moslim vijf keer per dag bidden met gezicht naar Mekka. Hoe bepaal je die richting? Een andere regel is dat moslims zich in de vastenperiode, de Ramadan, moeten houden. Het begin van deze vastenperiode wordt bepaald door de Islamitische kalender die samenhangt met de gang van de Maan langs de hemelbol. Met deze Zebra kun je leren hoe vroeger (en nu) deze problemen door moslims werden opgelost.
Inhoudsopgave : 1. Voorwoord 2. De hemelbol 3. De Islamitische kalender 4. De gebedstijden 5. De richting van Mekka 6. Eindopdrachten
Keywords: Islam; Wiskunde