Basisschakelingen - transistoren - transistor als LF eindversterker - Verstraten, Jos, ....- (Landgraaf : Vego, 2004)
Als men het schema van een laagfrequent eindversterker met transistoren onderzoekt, zal men vaststellen dat er in eerste instantie weinig systeem valt te ontdekken. Transistoren, dioden, weerstanden en condensatoren zijn in een schijnbare willekeur met elkaar verbonden. Ook het proberen volgen van het signaal van in- naar uitgang zal niet lukken, omdat er diverse tegen- en meekoppelingen in het schema zijn aangebracht. Deze werken allemaal in op het signaal, zodat zelfs de logische loop van het signaal door het schema niet te volgen is. Toch zit er uiteraard een logisch systeem in het ontwerp van een eindversterker. In deze brochure wagen wij een poging het raadsel van de eindversterker te ontrafelen. Aan de orde komen de diverse instellingen en koppelingen, de bias, de kortsluitbeveiligingen en de structuur van de stuurtrap. Tot slot worden kant-en-klare LF eindversterkers van Kemo en Amplimo, die in module worden aangeboden, besproken.
Keywords: Electronica