Theoretische achtergronden - natuurkunde - elektronica in de natuurkunde. (Landgraaf : Vego, 2003)
In deze brochure wordt ingegaan op de plaats van de elektronica in de natuurkunde en wordt een summiere inleiding gegeven in de natuurkundige begrippen die ook in de elektronica aan de orde komen. Begrippen als massa, snelheid, versnelling, kracht, veld, arbeid, vermogen en energie worden op een niet-wiskundige manier behandeld. Verder wordt ingegaan op het verschil tussen scalaire en vectoriële grootheden en wordt een zeer korte inleiding gegeven in de verschillen tussen de klassieke en de quantum mechanica.
Keywords: Electronica