Theoretische achtergronden - natuurkunde - het atoom en het elektron. (Landgraaf : Vego, 2003)
In deze brochure wordt ingegaan op de historische ontwikkeling van het denken over de samenstelling van de materie. Geleerden die aan de orde komen zijn: Dalton, Faraday, Millikan, Thomson, Rutherford, Bohr, Sommerfeld. Na de atoomtheorie van Dalton wordt ingegaan op de ontdekking van de 'kathodestralen' en het hieruit afgeleide atoommodel van Thomson. Dank zij de experimenten van Rutherford werd een nauwkeuriger atoommodel opgesteld. Het feit dat atomen licht kunnen uitstralen bracht Bohr en Sommerfeld tot de nauwkeurigste beschrijving van het atoom die de klassieke mechanica toelaat. Tot slot wordt ingegaan op het verschijnsel 'elektronen emissie'.
Keywords: Electronica