Theoretische achtergronden - natuurkunde - spanning, stroom, weerstand, vermogen. (Landgraaf : Vego, 2003)
In deze brochure worden de begrippen spanning, stroom, weerstand en vermogen wiskundig gedefinieerd, met hun eenheden en symbolen. Er wordt ingegaan op de verschillende manieren waarop spanning wordt opgewekt. Verwante begrippen die aan de orde komen zijn stroomdichtheid, wet van Ohm, specifieke weerstand, temperatuurscoëfficiënt, energie en werkingsgraad.
Keywords: Electronica