Theoretische achtergronden - natuurkunde - elektrochemie. (Landgraaf : Vego, 2003)
In deze brochure wordt de link gelegd tussen elektriciteit en chemie. Aan de orde komen: Galvani, Volta, de elektrische cel, elektrolytische dissociatie, vrije elektronen, ionen, Seebeck verschijnsel, Volta-zuil, polarisatie, spanningsreeks, Leclanché-cel, serie en parallel schakelen van cellen, accumulatoren, Planté, loodaccu, serie en parallel schakelen van accu's, zuurgraad, laden, ontladen, capaciteit, rendement, elektrolyse, galvanotechniek, galvanostegie, wet van Faraday, galvanoplastiek, eloxeren.
Keywords: Electronica