Varkentje Vuilnisbak : liedjes voor peuters en kleuters over de kinderboerderij. - Willy B. Kids; Busser, Marianne, 1958-; Schröder, Ron, ....-; van Vugt, Jean, ....- (Bussum : Trude van Waarden Produkties, 1999)
Achttien eenvoudige liedjes voor peuters en kleuters over de dag op de kinderboerderij, van "Opstaan, dieren!" en "Kippetje, scharrel maar rond" via liedjes over andere diersoorten naar "Kom maar dieren, kruip maar in je hok" en "Slaap nu maar, slaap nu maar, slaap nu maar zacht. De maan en de sterren die houden de wacht". Enkele van de liedjes gaan over helpen op de kinderboerderij, over lief zijn voor de dieren (dan zijn ze ook lief voor jou), en over hoe leuk het is naar de kinderboerderij te gaan. De lengte en de moeilijkheidsgraad van de liedjes variëren, maar zowel voor de jongste peuters als voor de iets oudere kinderen en de oudste kleuters zijn er liedjes die aansluiten bij hun eigen denk- en taalniveau. De soms grappige, rijmende tekstjes zijn in een groot lettertype afgedrukt, in leuke gekleurde illustaties over twee bladzijden, waarop veel extra's te zien is. Achterin het boek is - vrij klein gedrukt - de muzieknotatie mét de tekst afgedrukt. De muziek is aangepast aan wat peuters en kleuters muzikaal aankunnen. Een prima aanwinst voor gezin, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en de laagste klassen van de basisschool.
Begeleidende cd bij het gelijknamige boek.
Keywords: Dieren; Dieren; Kinderboerderij; Kleuterliedjes; Liederenbundels