Een mu-zi-lu-pa-bo, dat doe je zo : Schrijfdans-musical, voor onder- en middenbouw, gebaseerd op deel 1. - Oussoren, Ragnhild (Oussoren-Voors, Ragnhild), ....- (Veenendaal : Schrijfdans, 2006)
Deze musical is geheel gebaseerd op Schrijfdans Deel 1. Jojo en Mima vluchten voor de Vulkaan (thema 1) en gaan al kronkelend in het Landschap (thema 2) een plekje zoeken om te wonen. Ze vinden een Ronde pot (thema 3) om in te roeren en dan komen ook de Robots (thema 4) van de Schrijfdansplaneet op bezoek. De Trein (thema 5) komt ook nog langs, ze zoeken schaduw onder de Bomen (thema 6) en gaan op zoek naar de Zee (thema 7), waar een groot schip met scheepskatten (thema 8)aan boord nadert. Tot slot dansen en schrijftekenen ze allemaal een Rondedans (thema 9). Bij elk van deze thema's hoort een lied met tekst van Ragnhild Oussoren, op muziek gezet door Christan Grotenbreg. De Schrijfdansmusical kan in zijn geheel worden uitgevoerd: een voorstelling van ongeveer drie kwartier. Ook kunnen enkele thema's gebruikt worden voor een kleine uitvoering in het klas- of speellokaal (plusminus vijf minuten per thema).
Begeleidende cd bij het gelijknamige boek - Doelgroep 6-9 jaar
Keywords: Bewegingsexpressie -- Basisonderwijs; Musicals; Schrijfvaardigheden -- Basisonderwijs -- Didactiek