Liefde met toekomst : communicatie, autonomie en seksualiteit in hedendaagse relaties. - Vansteenwegen, Alfons, 1941- (Tielt : Lannoo, 2010)
Relatietherapeut en seksuoloog prof. dr. Alfons Vansteenwegen (auteur van de bestseller Liefde is een werkwoord) praat in dit hoorcollege over liefde en moderne samenleefrelaties. Wat zijn de kenmerken van een goede relatie met toekomst? Waarom loopt het soms mis? Wat is het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit? Op deze en tientallen andere vragen geeft professor Vansteenwegen een helder en soms verrassend antwoord, gestaafd met tal van concrete voorbeelden uit de praktijk. CD 1 SAMENLEEFRELATIES VANDAAG 1 Analyse van verliefdheid 2 De verschillen binnen relaties 3 Overbruggen van de verschillen CD 2 TERRITORIUM EN PARTNERSCHAP 4 Oorsprong, definitie, soorten van terreinen binnen een relatie 5 Interacties tussen de terreinen 6 Slinkse middelen en de alternatieven CD 3 PARTNERRELATIE EN COMMUNICATIE 7 Wat verstaan we onder communicatie? 8 Enkele aspecten van communicatie 9 Tegenstrijdigheden en regels voor goede communicatie CD 4 SEKSUALITEIT IN EEN DUURZAME RELATIE 10 Inleiding, definities, huidige cultuur 11 Verschillende relatievormen en seksualiteit 12 Persoonlijk verleden, actuele situatie, besluiten
Keywords: Communicatie -- Psychologie; Man-vrouwrelatie.