Het dierenrijk interactief (Oldenzaal : Denda Media, 2000)
De onderdelen van deze cd-roms: Navigator: alle thema's; Explorator: samenvattingen van een aantal thema's; Evolutieschema: indeling van het dierenrijk (niet volgens de algemeen geldende faunaindeling); Rondleidingen door een aantal thema's met vertellers; Zoeken: thema's, animaties, beelden/foto's, dierengeluiden; Leertest- vraag- en antwoordspel; Spelletjes: twee puzzels, memory; Help: hulp bij programma; Sound-keuzes. Dit programma geeft informatie vanaf de weekdieren (waarvoor het woord 'kraken' wordt gebruikt) en kent een vreemde indeling van de zoogdieren. De geboden informatie is van een redelijk niveau en wordt keurig aangeboden, vooral het röntgenapparaat om zowel beenderstelsel als ingewanden te tonen is bijzonder. Kortom: leuke interface, goede uitstraling, matige informatie. Gebruik vanaf 8 jaar.
Keywords: Dieren