PsychoRom : de digitale bibliotheek op het gebied van psychologie, psychotherapie en (ortho)pedagogiek. (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum)
Deze virtuele bibliotheek op cd-rom bevat een schat aan vakinformatie over psychologie, psychotherapie, psychiatrie en (ortho)pedagogiek. Je kan zoeken via diverse zoekingangen : op auteur, titel, jaargang, full-text, of een combinatie hiervan. Het bevat de artikelen uit volgende tijdschriften : Bewegen en Hulpverlening (1992-2000), Dth : Kwartaaltijdschrift Directieve Therapie (vanaf 1992), Kind en Adolescent (vanaf 1992), MGv : Maandblad Geestelijke Volksgezondheid (vanaf 1997), Neuropraxis (vanaf 1997), Psychopraxis (vanf 1997), Tijdschrift voor Psychotherapie (vanaf 1993). Verder bevat de Psychorom ook de volledige boekenreeks : 'Behandelingsstrategieën bij...' en een aantal monografieën over alcohol en werk, psychische stoornissen, werkstress, ambulante GGZ, therapietrouw, ziekteverzuim, slaapstoornissen, psychisch welzijn op het werk... en het handboek Klinische Psychologie en Praktische Psychofarmacologie. Dit alles full-text!
Keywords: Geestelijke gezondheidszorg -- Databanken; Orthopedagogiek; Psychiatrie; Psychologie; Psychotherapie