Taal leren op eigen kracht. (Assen : Van Gorcum)
Op de begeleidende cd-rom vind je een reeks lesfragmenten met toelichtingen en tips, die afzonderlijk van elkaar gelezen kunnen worden. Ze zijn geordend in rubrieken en kunnen ook via klikroutes van tekst naar tekst gevonden worden. Elke tekst kan in circa twee A4-pagina's worden uitgeprint. Hieronder een overzicht van het hoofdmenu. * Werken met taalvorming * Op gang komen met een taalronde * Vertellen en luisteren * Vertellen over ervaringen * Kinderen stimuleren tot vertellen * In de kring * Onderwerpen * Lijstjes * Teksten schrijven en lezen * Kleuters * Tekenen * Tekstbesprekingen * Taalbeschouwing * Verder werken met de resultaten van een taalronde * Taalvorming inpassen in het taalprogramma
Keywords: Taalonderwijs -- Didactiek; Taalverwerving