Het omgevingsboek : met handleiding. - Claeys, Chris, ....- (Brugge : Die Keure, 2002)
Met deze cd-rom is het mogelijk om de omgeving van de school en de kinderen op een didactisch verantwoorde manier in kaart te brengen. Via de computer kan de inventarisatie van de omgeving gestructureerd opgeslagen worden. Belangrijke voordelen: > Bij de start van de voorbereiding van een thema of project kun je via trefwoorden opzoeken welke aspecten uit de schoolomgeving aan bod kunnen komen. > Je vermijdt dat bepaalde activiteiten niet doordringen of bepaalde mensen niet gecontacteerd werden. > Alle gegevens worden gecentraliseerd. > Het 'leerplanluik' kan als (gedeeltelijke) lesvoorbereiding gehanteerd worden. > Het biedt de kans om de verticale leerlijn binnen de school te ondersteunen. > De materiaallijst (beschrijvingsluik) is een geheugensteuntje om alle materiaal ook effectief bij zich te hebben tijdens een bezoek.
Met handleiding op de cd-rom.
Doelgroep: 1ste t.e.m. 6de leerjaar
Keywords: Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs