Planet Earth ([S.l.] : Orion Channel)
Inhoudsopgave Disc 1 : De levende planeet ; De blauwe planeet Disc 2 : De klimaatpuzzel ; Verhalen van andere werelden Disc 3 : De zon ; Geschenken van onze planeet ; Het lot van de aarde Uniek. Anders kan deze zevendelige Amerikaanse serie documentaires (op drie dvd's) over de aarde, de zon en het heelal niet worden genoemd. Aan de hand van schitterend beeldmateriaal (documentair en animatie), interviews met deskundigen (die opvallend kernachtig en begrijpelijk uitleggen) en commentaar geeft deze serie een glashelder beeld van de indrukwekkende kennis die wij inmiddels hebben ontwikkeld over het ontstaan, het functioneren en de huidige ontwikkeling van de aarde (maar dan bovendien in relatie tot het heelal: ook over de zon en een aantal planeten wordt een heldere uitleg gegeven). De serie dateert uit 1986, sindsdien is onze detailkennis over de aarde sterk vooruitgegaan, maar het geschetste beeld is globaal en nog verrassend actueel. Soms pittige kost, maar steeds begrijpelijk en visueel prachtig gebracht. Enige minuscuul minpuntje is de soms slordige ondertiteling. Kortom: een schitterend gepresenteerde schat aan toegankelijke informatie.
Ca. 410 min.
Keywords: Aarde; Broeikaseffect; Oceanen; Zon