In de voetsporen van Alexander de Grote. - Wood, Michael, 1948-; Wallace, David, ....- ([S.l.] : Orion Channel, 2005)
Inhoudsopgave Disc 1: Zoon van God Disc 2: De verovering van Perzië Disc 3: De tocht over de Hindu Kush Disc 4: De rand van de wereld De Macedoniër Alexander de Grote veroverde zo'n 2300 jaar geleden vrijwel de gehele toen aan hem (en 'het Westen') bekende wereld tijdens een jarenlang durende veldtocht die hem via Turkije, Egypte, Perzië tot in Indië bracht. Een formidabele prestatie, zeker gezien de beperkte technologische middelen die hem ter beschikking stonden. De tocht komt op een krachtige manier tot leven en spreekt danig tot de verbeelding door de consequente manier waarop BBC-journalist Wood de hele route opnieuw aflegt met alle middelen die ons nu ter beschikking staan (auto, helikopter e.d.) en zonder tienduizenden soldaten om te voeden en te verzorgen. Prachtig gefilmd, goed gedocumenteerd, rustig gepresteerd biedt deze vierdelige documentaire een geschiedenis in de beste traditie die de kijker lang zal bijblijven.
Ca. 240 min.
Keywords: Griekenland -- Oudheid